tiistai 26. helmikuuta 2019

KONMARI: VAATEKAAPPI

Ensimmäinen asia konmarin aloittamisessa on visualisointi. Sen jälkeen kun tuntuu, että on valmis, aloitetaan vaatteista. Jos on yhtä kaikkihetimullenyt -tyyppiä niin kuin minä, sopivin tapa aloittamiseen on laittaa kaikki (sisä)vaatteet sängylle tai muuhun tasaiselle alueelle. Jos tykkää ottaa pienen palan kerrallaan purtavaksi, kannattaa jaotella vaatteita pienenpiin kategorioihin, kuten yläosat, alaosat ja niin pois päin. Nekin on mahdollista vielä jakaa pienempiin osiin, kuten t-paidat, pitkähihaiset, villapuserot etc, jos vaatetta on paljon.

Kuten saattoi alla olevasta kuvasta arvata, heitin vaatteeni sängylle kaikki kerrallaan, jotta hahmottaisin parhaiten vaatteiden määrän. Ja olihan niitä suhteellisen paljon tungettuna noin pieneen vaatekaappiin. Yksi kerrallaan otin vaatteet käteen, tunnustelin ja mietin tuottaako se minulle iloa. Alussa jo päätin, että kaikki muut vaatteet käydään läpi paitsi kesävaatteet. Terveisin ikuinen painon kanssa jojoilija. Ne katsotaan sitten toukokuussa viimeistään. Kaiken kaikkiaan minulla meni kaksi ja puoli tuntia siihen, että olin saanut vaatteet takaisin kaappiin. Tavoitteena ei ollut saada kaappiin varsinaisesti lisää tilaa eikä luopuminen ollut oleellista vaan keskittää huomio siihen miten kivoja vaatteita omistaa jo. 




Vaikka muuten tykkään noudattaa Marien ohjeita aika tarkalleen, pystyviikkausta en edes harkinnut. Kokeillut olen ja kyllähän se toimii kivasti, mutta oma vaatekaappini ei ole sen mallinen, että pystyviikkaus toimisi. Olen pienellä tuunaamisella tehnyt itselleni parhaiten sopivan vaatekaapin laittamalla hyllyjen tilalle henkaritangot. Rakastan tunnetta, että voin selata vaatteita kuin kaupassa valitsisi sitä oikeaa vaatetta siihen hetkeen.

Henkareissa roikkuu vasemmalla puolella muutaman juhlamekon lisäksi päällystakit ja oikealla puolella topeista villapuseroihin. Paitojen alla on housut ja niiden alla laatikot alus- ja yövaatteille. Vasemman puolen laatikoissa on kausivaatteet, jotka on hyvä olla lähellä, mutta ei esillä.


Vaikka vaatteita ei ollut tarkoitus vähentää, lähti niitä kuitenkin useampi muovipussillinen eteenpäin. Osa niistä odottaa edelleen myymistä, osan olen lahjoittanut eteenpäin ja muutaman nuhjusen paidan kiikutin vaatekauppojen kierrätykseen.

Ensi kerralla konmaritetaan ulkovaatteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat