maanantai 28. tammikuuta 2019

UUDEN VUODEN TAVOITTEET

Päätin tänä vuonna tehdä toisin uuden vuoden lupauksien suhteen. Että en keksisikään sitä yhtä, kahta tai kolmatta lupausta uudenlaisesta elämästä, joihin keskittyisin. Ja vain kahden viikon jälkeen huomatakseni otteeni lipsuneen ja muut asiat on vieny keskittymistä enemmän ja lopulta, ennen kuin tammikuu on ehtinyt vaihtua helmikuuksi, on ehtinyt unohtaa että mitään lupauksia ylipäätään tuli tehtyä. Tällä kaavalla se on mennyt jo useamman vuoden. Kova yritys ja vielä kovempi romahdus.

Joten tänä vuonna eri tavalla. Päätin, että tällä kertaa en tee lupauksia, vaan tavoitteita, joita kohti pyrkiä. Olenkin tässä tämän tammikuun ajan miettinyt ja kirjoittanut ylös erilaisia tavoitteita, joita yritän tehdä mahdollisiksi. Ja asioita, jotka haluaisin tehdä tulevana vuotena.  Näiden tavoitteiden parissa aion pähkäillä seuraavat yksitoista kuukautta. Tahdon...


...opetella nauttimaan lukemisesta uudelleen. Nuorena tyttönä lueskelin paljon ja kirjastokortti oli hyvinkin paljon käytössä. Rakastan sitä tunnetta, kun kirja vie täysin toiseen maailmaan mielikuvituksen avulla ja kaikki mahdollisuudet ovat avoinna. 

...harjoittaa kasvinhoitoa. Ja tässä asiassa tarvitsenkin paljon harjoittelua. Nimittäin juuri jouduin laittamaan jättipeikonlehteni roskakoriin, kuolinsyynä hukkuminen. Ups. No, kaksi kolmesta viherkasvista vielä näyttää elon merkkejä. Samoin ihme ja kumma kyllä krysanteemikimppu, jonka ostin viime perjantaina.

...konmarittaa kotini. No, obviously, sitä varten koko blogi luotiin, omia päiväkirjamaisia muistiinpanoja prosessista. Alkujännityksestä ja aloittamisen vaikeudesta on päästy, siitä kirjoitan lisää seuraavaksi, ja nyt kohdistan ajatukseni vain seuraamaan konmari-listan järjestystä - seuraavaksi kauneustuotteet. 

...tavoitella minimalistisempaa elämäntapaa. Olen huomannut, että mitä vähemmän tavaraa ympärilläni seilaa, sitä tyytyväisempi olen kotona. Vielä tähän on matkaa ja aion nauttia matkasta siihen loksahduspisteeseen asti, jossa huomaan, että kaikki toimii. Tiedostan kyllä, että täysin minimalistinen kotini ei voi vielä moneen vuosikymmeneen olla. Mutta on jotain mitä kohti pyrkiä, sitä olen kaivannut jo pidempään.


...kokeilla olla ostamatta mitään. Olen pyrkinyt kuluneen kuukauden ajan katsomaan tarkemmin ostokäyttäytymistäni ja jättää heräteostokset tekemättä. Ihan täysin puhtaasti tästä ostolakosta en ole suoriutunut, mutta huomaan harkitsevani kaikkia ostojani tarkan seulan läpi ja olen ostanut vain tarpeellisia asoita järkevään hintaan. Jatkan kokeilua vielä toisenkin kuukauden.

...opettella ainakin kolme uutta ruokalajia. Olen siis tavattoman laiska kokki. Enkä rehellisesti sanottuna juurikaan pidä ruuanlaitosta. Kuitenkin, ruokaa joutuu laittamaan ja usein teenkin miehelle ruuan valmiiksi, niin olen oppinut jo sietämään keittiössä hääräilyä. Kuitenkin, teen aina samoja ruokia, joten haluan laajentaa osaamistani ja oppia tekemään erilaisia ruokia. Leipominen onkin sitten ihan eri juttu, siitä tykkään ja kokeilen mielelläni uusia reseptejä. Saman ilon tahtoisin saada myös ruuanlaittamiseen.

...oppia hyväksymään itseni juuri sellaisena kuin olen. Etenkin ulkonäköpaineet ovat kulkeneet matkassa mukana jo useamman vuoden, vaikuttaen ties mihin kaikkeen. Vielä joskus aion hyväksyä itseni, myös virheeni ja oppia olla välittämättä jos joku kadulla on laihempi kuin minä tai omistaa pidemmät hiukset kuin minulla. Tai jos joku paita näyttää paremmalta jonkun toisen päällä. Itsensä vertaamista muihin on tullut harrastettua jo liian kauan. On aika oppia ymmärtämään omat hyvät puolet ja keskittyä niihin.

...matkustaa. Ulkomailla, kotimaassa, tehdä road trippejä ympäri suomen ja käydä naapurikaupungissa kahvilla. Matkustaa omassa kotikunnassa paikkoihin, joissa ei ole tullut vielä käytyä. Nähdä ja kokea uusia paikkoja ja asioita. Joskus tärkeintä ei ole määränpää, vaan matka.


Kommentoi miten sinun uusi vuosi on lähtenyt käyntiin ja
onko lupaukset tai tavoitteet vielä pitäneet. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat